Internasjonal aksjon mot Nammo AS

Aksjonen

Tirsdag 12. august, holdt BDS Norway sammen med internasjonale aktivister en ikke-voldelig aksjon ved Nammos hovedkontor på Raufoss. Siden den 8. juli i år, har vi vært vitne til det Israelske militærets brutale krigføring i Gaza. Hittil har over 1900 palestinere blitt drept.

Nammo er en høyteknologisk bedrift innen forsvar- og romfartsprodukter”, heter det på hjemmesida til Nammo. Ingenting skrives om at bedriften også selger våpendeler til Israels brutale angrepskriger. Måtte feighet og uærlighet ikke lønne seg lenger. Stopp galskapen!
— Aksel Hagen, Tidligere stortingsrepresentant for SV

Nammo AS produserer våpen som ender opp i Israel og som blir brukt mot sivile palestinere. Selv om det finnes lovverk som forbyr direkte våpensalg til Israel, gjør Nammo salg gjennom det norskeide datterselskapet i USA, Nammo Talley.

Vi mener at Norge ikke under noen omstendigheter må bidra til den lovstridige okkupasjonen av Palestina. Vi krever at ingen norskproduserte våpen eller våpenkomponenter ender opp i Israel.

Nammo, which is 50% owned by the Norwegian people, exports lethal weapons to Israel. We want the Norwegian people to know that some of the weapons that kill Palestinian civilians in Gaza are produced in the peaceful surrounding of lake Mjøsa, here in Norway. The blood of 466 dead Palestinian children in the Israeli operation of the last weeks is also on their hands and it is their responsibility to stop it.
— Yonatan Shapira, tidligere flykaptein i det israelske luftvåpenet og BDS-aktivist.

last ned pressemelding her - Norsk, EnGlish

våre krav

  • Slutt med salg av våpenkomponenter til Israel, via datterselskaper i utlandet

  • Stans ALL våpeneksport til Israel ved å introdusere sluttbrukererklæring

  • Stopp alt militært samarbeid med staten Israel

Mediedekning

bilder

Videoer