Krittmarkering utenfor Litteraturhuset

aksjonen

I forbindelse med en debatt holdt av Kringkastingsrådet om dekningen av operasjon Protective Edge mot Gaza sommeren 2014, var Med Israel For Freds (MIFF) talsperson, Conrad Myrland, invitert til panelet sammen med journalist Sidsel Vold. Ingen representant for palestinernes side fikk delta til tross for at det var Gaza det handlet om.

Aktivister var til stede utenfor Litteraturhuset for å markere sin avsky mot Israels totalt meningsløse angrep mot Gaza og mot de brutale drapene på sivile, deriblant over 500 barn.

I forkant av debatten tegnet vi opp barnesiluetter med kritt på asfalten. Navn på barn som ble drept ble lagt over tegningene for å personifisere markeringen. Mange barn i ulike aldre ble tegnet og vi prøvde å tegne så mange som mulig selv om vi ikke nådde 500. Hele fortauet ble dekket av de små siluettene og etterlot seg derfor et sterkt inntrykk på nysgjerrige forbipasserende.

 

bilder

videoer