Debatt: Akademisk boikott av Israel? + Filmvisning "The Settlers"
Feb
16
6:00 PM18:00

Debatt: Akademisk boikott av Israel? + Filmvisning "The Settlers"

Sted: Wergeland, Litteraturhuset
Dato: Torsdag 16. februar
Tid: 18:00-19:30 Debatt, 20:00-21:30 Filmvisning "Ambulance"

Hva er status for akademiske frihet i Palestina og Israel i dag?

Hva innebærer en boikott av akademiske institusjoner i Israel?

Hvilke fordeler/ulemper kan en slik boikott ha for akademia og for samfunnet forøvrig?

 

View Event →
Aksjonsdag: Boikott HP!
Dec
3
12:00 PM12:00

Aksjonsdag: Boikott HP!

Vi oppfordrer alle til å aksjonere i sitt nærmiljø

3. desember har vi aksjonsdag mot produkter produsert Hewlett-Packard (HP), som en del av den globale aksjonsuka for BDS 25.november-3. desember.

Vi vil aksjonere for å bevisstgjøre kunder om hvordan deres kjøp av disse produktene bidrar til å utstyre den israelske okkupasjonen, og vi vil be butikkeiere som fører produktene om å stanse videre salg av disse.

View Event →
Fakkelmarkering for det palestinske folket, Oslo
Nov
29
5:00 PM17:00

Fakkelmarkering for det palestinske folket, Oslo

Palestinakomiteen inviterer til fakkelmarkering til støtte for det palestinske folket 29. november kl 17:00 foran Stortinget. BDS Norge og mange andre organisasjoner har tilsluttet seg.

29. november er den internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folket og årsdagen for FN- resolusjon 181 om delingen av Palestina. 

View Event →
Oct
17
4:00 PM16:00

Aksjonsdag: Stopp all våpenhandel med Israel!

Mandag 17. oktober holder vi synkroniserte markeringer flere steder i Norge for å uttrykke vår motstand mot Norges bidrag til Israels krigføring.

Vi krever:

 At regjeringen endrer både lover og praksis slik at norske selskaper ikke kan tjene penger på eksport av våpen til okkupantstaten Israel!

 At Norge trekker alle investeringer ut av israelske selskaper som bidrar til okkupasjonen!

Så langt er det planlagt markeringer i både Oslo og Tromsø.

View Event →
Ikke støtt Israels gasstyveri – nei til forsknings- og industrisamarbeid!
Sep
7
8:30 PM20:30

Ikke støtt Israels gasstyveri – nei til forsknings- og industrisamarbeid!

Skal Norge hjelpe Israel med gasstyveri i strid med folkeretten?
Det er gjort store gassfunn på havbunnen utenfor kysten av Gaza og Israel der grensene er uavklarte og omstridte. Her vil Israel starte utvinning. 5 naboland har protestert – inkludert palestinske myndigheter. Ingen store oljeselskap – heller ikke Statoil– har villet engasjere seg her. Israel har ikke kompetanse til å utvinne denne gassen. Det har Norge. Samarbeid betyr at Norge aktivt bidrar til Israels folkerettsbrudd. Som leder for Giverlandsgruppen for Palestina er dette tvilsom norsk utenrikspolitikk. 
 

View Event →
Bak gitter - palestinske barn og israelsk militærmakt
Apr
2
10:00 AM10:00

Bak gitter - palestinske barn og israelsk militærmakt

Hva skjer med palestinske barn og familiene deres i møte med Israels militære rettsvesen?. Blant innlederne
er advokat og menneskerettsaktivist Nery Ramati fra Gaby Lasky advokatkontor i Tel Aviv, og jurist Gerard Horton og sosialarbeider Salwa Duaibais fra Military Court Watch i Ramallah. Konferansen er åpen for alle, og er gratis. Første del av konferansen vil foregå på engelsk.

View Event →
Jan
13
6:00 PM18:00

Månedlig aktivistmøte i Oslo

I 2016 holder vi faste aktivistmøter én gang i måneden. Tema og form vil variere, men tanken er at alle som er interessert i å delta på aktivitet arrangert av oss i styret, kan møte opp og være med på filmvisninger, diskusjoner, idemyldringer og planlegging.

Årets første møte holdes 13. januar. Resterende møter holdes første onsdag i måneden.

Følg med i kalenderen for oppdateringer og informasjon om tema for møtene!

Adresse: Rødts lokaler, Dronningens gate 22, 0154 Oslo

View Event →
BDS filmkveld i Oslo
Nov
29
5:00 PM17:00

BDS filmkveld i Oslo

Den 29. november er den internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folk. Med andre ord er dette dagen for å vise våre brødre og søstre i Palestina at vi står ved deres side inntil kampen for deres rettigheter, og mot okkupasjon og undertrykkelse er vunnet. BDS Norge inviterer til aktivistmøte med filmvisning kl.18:30 på Asylet (annen etasje), Grønland, for at nye og gamle aktivister kan møtes for å diskutere og planlegge arbeidet med boikott, desinvesteringer og sanksjoner fremover. Vi har allerede en del idéer og planer, men vi vil gjerne ha flere innspill og tanker fra dere. Vi håper så mange som mulig vil ta turen til Asylet denne kvelden.

View Event →
Aktivistmøte og lansering av kunstlotteri!
Nov
14
2:00 PM14:00

Aktivistmøte og lansering av kunstlotteri!

  • 23 Dronningens gate Oslo, Oslo, 0154 Norway (map)
  • Google Calendar ICS

På lørdag den 14 november  kommer vi til å ha et aktivistmøte hvor vi kan diskutere aktivteter fremover og hvor vi også kommer til å lansere vårt julelotteri. 

Årets premier vil bli fremvist og to av kunstnererne, Munch Malo & Samuel Olou, kommer være på plass. Det vil bli servert fingermat fra Tapas Locas.

Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme innom! 

View Event →
Ungdomskonferansen BDS
Oct
23
to Oct 25

Ungdomskonferansen BDS

Er du mellom 15 og 27 år og interessert i solidaritetsarbeid? I Palestina? Ønsker du å arbeide mot den israelske okkupasjonen? Har du lyst til å treffe andre engasjerte ungdommer? Da bør du melde deg på UNGDOMSKONFERANSEN BDS, som går av stabelen på Tonsenhagen videregående skole i Oslo 23 .- 25.oktober!

View Event →
Palestinakonferansen 2015
Oct
3
10:00 AM10:00

Palestinakonferansen 2015

Norman Finkelstein og Odd Karsten Tveit kommer!

Hvorfor forholder ikke Israel seg til internasjonal lov? Hva har de skiftende holdningene i USA å si for Israels straffefrihet? Hvorfor innfører ikke Norge sanksjoner av Israels ulovlige okkupasjonspolitikk?

View Event →
Jul
27
1:00 PM13:00

Markering: Brev til Brende - La Susiya leve!

https://www.facebook.com/events/1469527593364978/

NORGE MÅ ØKE PRESSET MOT ISRAEL FOR Å HINDRE ØDELEGGELSE AV DEN PALESTINSKE LANDSBYEN SUSIYA

BDS Norge gjennomfører mandag 27. juli en markering utenfor Utenriksdepartementet, 7. juniplassen, kl. 13:00. Vi vil at Norge øker presset mot Israel for å hindre ødeleggelse av den palestinske landsbyen Susiya på Vestbredden. BDS Norge har også skrevet brev til utenriksminister Børge Brende med krav om at norske myndigheter forsterker presset.
(Brevet vil blir publisert på våre nettsider bdsnorway.net)

Vi overleverer brevet klokka 13:00 og holder en liten punktmarkering. Møt gjerne opp og ring Nikos på 97 15 93 63 dersom dere har spørsmål.

Oppmøte klokka 12:45
Vi trykker opp plakater som de oppmøtte kan holde.

Innbyggerne i Susiya sør for al-Khalil (Hebron) står i umiddelbar fare for å bli tvangsflyttet fra sine enkle boliger av israelske myndigheter. Dette vil i så fall ikke være første gang innbyggerne i denne vesle landsbyen blir deportert fra sine hjem. Susiya er en enkel landsby med gamle røtter, men mange av innbyggerne har kommet til dette området fra Tel Arad etter den etniske rensingen av palestinere i 1948. Etter den israelske okkupasjonen av Vestbredden i 1967 ble det opprettet israelske bosettinger like ved Susiya. I 1986 ble innbyggerne denne landsbyen fordrevet på nytt fordi området ble funnet å være av arkeologisk interesser – for Israel. Befolkningen i Susiya returnerte likevel til området og forsøkte å bygge nye hjem på det som udiskutabelt er deres eiendom og gamle beiteland. Israelske settlere har, med bistand fra israelske myndigheter, stjålet store deler av eiendommene til befolkningen i Susiya. I 2001 ble befolkningen igjen deportert (som kollektiv avstraffelse etter drap på en israelsk settler), men har vendt tilbake. De bor i huler og telt, ikke minst fordi israelske myndigheter på diskriminerende vis nekter byggetillatelser til palestinerne i de okkuperte områdene, og fordi mange av deres enkle boliger har blitt revet ved ulike anledninger.

View Event →