Back to All Events

Aksjonsdag: Boikott HP!

Arrangører: BDS Norge, Palestinakomiteen Norge & Fellesutvalget for Palestina

Vi oppfordrer alle til å aksjonere i sitt nærmiljø

3. desember har vi aksjonsdag mot produkter produsert Hewlett-Packard (HP), som en del av den globale aksjonsuka for BDS 25.november-3. desember.

Vi vil aksjonere for å bevisstgjøre kunder om hvordan deres kjøp av disse produktene bidrar til å utstyre den israelske okkupasjonen, og vi vil be butikkeiere som fører produktene om å stanse videre salg av disse.

Tanken er at dette skal være lett gjennomførbart slik at vi får folk ut i mange butikker landet rundt. Vi vil lage brev og løpesedler som dere kan printe og dele ut. Vi vil også prøve å distribuere fra Oslo. Her er fem enkle ting dere selv må gjøre:
1. Kartlegge hvilke butikker som fører HP-produkter
2. Mobilisere en gruppe som ønsker å bli med.
3. Legge en plan for hva dere vil gjøre.
4. Dokumentere slik at dere får bilde- og/eller videomateriell i god kvalitet. Vi anbefaler "in-action" dokumentasjon, dvs. bilder og video av at dere deler ut/snakker med folk osv. 
5. Meld ifra til bdsnorge@gmail.com om hva dere har tenkt. Og spør i vei om dere trenger hjelp! :)

HUSK å respektere det dersom folk ikke ønsker å bli filmet.
HUSK også å fremtre rolig og høflig selv om dere møter motstandere.
HUSK vårt prinsipprogram: 
http://www.bdsnorway.net/hva-er-bds-1/16/month/year/bds-norges-prinsipprogram

HP-selskaper produserer og leverer de biomentriske ID-kortene som brukes ved Israels diskriminerende sjekkpunkter inne på den segregerte Vestbredden, for å begrense bevegelsesfriheten til palestinerne. Diskriminering skjer basert på religion og etnisitet. 

HP-selskaper leverer også teknologi til ulovlige bosetninger som stjeler palestinsk land, til det israelske forsvarsdepartementet, og til den israelske marinen, som håndhever den kveldende blokaden av Gazastripen.