Markering mot israelske Vestbredden-planer i Oslo

Oslo (NTB): Aktivistnettverket BDS demonstrerte mandag foran Utenriksdepartementet mot Israels planer om å rive landsbyen Susiya på den okkuperte Vestbredden.

Publisert i Klassekampen: 27 Juli 14:11

Fra Markeringen. Appell fra Nikos Tavridis-Hansen, talsperson BDS Norge. Foto: BDS Norge

Fra Markeringen. Appell fra Nikos Tavridis-Hansen, talsperson BDS Norge. Foto: BDS Norge

– Vi skal fortsette til Palestina er fritt, sa talsperson Nikos Tavridis-Hansen i BDS under markeringen. De om lag ti oppmøtte demonstrantene hadde plakater hvor det blant annet sto «Susiya, vi står med deg».
Susiya ligger klemt mellom to jødiske bosetninger i de steinete åsene sør for Hebron. Israels ambassade i Norge skriver i en pressemelding at landsbyen er en «klynge konstruksjoner» som er bygd ulovlig, og at beboerne blir tilbudt et annet område å bygge på.
Kampen om landsbyen har vart i mange år, men har de siste månedene fått stor internasjonal oppmerksomhet etter at israelsk høyesterett ga lov til å fjerne de 350 beboerne og rive den palestinske landsbyen. Norge har i likhet med EU og USA gått ut og bedt om at Israel stanser planene.
– Dette er en meget uheldig utvikling som i tillegg til å ramme de palestinske innbyggerne, også er skadelig for muligheten til å starte fredsprosessen igjen, uttalte utenriksminister Børge Brende (H) i forrige uke.
Innbyggerne i Susiya hadde da nylig fått besøk av en israelsk general som fortalte dem at boligene skal jevnes med jorden. (©NTB)