Om kunstneren

This work is a manifestation against injustice, oppression and all the machinery that uses the power to abuse humans. The human being when oppressed loses the ability to effectuate its potential, the ability to freely express their needs and feelings. Hostility against defenseless human beings and poor communities is in effect worldwide, expression of hate seems so normal and is utilized openly by the powerful... The artwork itself identifies with the oppressed, but is under no circumstances a metaphor of defeat.
— Miguel Tinizaray

Miguel Tinizaray, billedkunstner fra Ecuador bosatt i Norge. Født i Cariamanga i provinsen Loja. Skolegangen tok han i sin hjemby, men sin universitets utdannelse(mattematikk og fysikk-lærer) tok han i byen Loja og i New York City USA.

Miguel er en mangsidig kunstner, han tegner, maler og jobber mye digitalt. Tre av hans digitale arbeider ble utvalgt til å være med i septemberutgaven 2008 av magasinet ”Advanced Photoshop-The magazine for Adobe Photoshop prosessionals”. Hans utstillinger i hjemlandet hadde kontroversielle temaer som hedonisme, erotikk og for Kristi lidelse. Hans eksil her i Norge har hatt innflytelse på hans estetikk og filosofi som man kan se i hans nyere bilder.

Det som har beveget Miguel mest her i Norge er de lange mørke nordiske vintrene. De har inspirert han og gitt opphav til hans interesse for norrøn mytologi, det mystiske, mørke og gotiske. Temaet engler er en måte å uttrykke hans følelsesliv, ett uttrykk for hvordan han føler seg her i Norge. Hans bilder reflekterer hans intense desperasjon for lys i de mørke midtvintertider. Noen av bildene er som kledd med mørk atmosfære og skygger. Andre bilder er fyllt med varmt lys og mykhet, alltid med melankolske undertoner hvor lys og mørke kjemper, en kamp mellom orden og kaos, til slutt en kamp mellom det gode og det onde.

Miguel er født kunstner, lidenskapelig for menneskets figur og portretter; mystikk og vitenskapens hemmeligheter; søken etter den mystiske veien gjennom kunsten; med englene som tema; det mest betydningsfulle i livet, livet som ett stykke kunst. Alt i alt, en mild og enkel person. Miguel har utstilt sine verker i flertallige gallerier i Ecuador, USA, Peru og Norge.

Premie fra Miguel Tinizaray