Om kunstneren

Be a palestinian, not because you and I was born in Palestine, but because Palestine was born in me, in us.
— Samuel Olou

Samuel Olou ble født i Kelekpe, en liten landsby i Togo i 1970 men vokste opp i hovedstaden Lome. Med stort talent for tegning begynte han på et kunstakademi etter videregående skole. Han forlot senere Togo for videreutdannelse ved Ghanatta College of Art and Design i Accra, Ghana, hvor han også jobbet med skulpturer.

Etter utdannelsen fortsatte han kunstkarrieren mens han studerte grafisk design med en utstilling på det Franske kultursenteret i Accra. Senere møtte han Joe Nkrumah fra Nasjonalmuseet i Accra som han knyttet et langt vennskap til. Deretter ble han invitert til å holde en felles utstilling på Goethe-instituttet i Togo i 1999 sammen med Feliciti Kojo, som viste seg å være en stor suksess.

Den Franske Ambassaden fikk senere høre om han og inviterte han til å holde en utstilling som ble starten på organisasjonen Art in Action, hvor målet var å bygge transnasjonale forbindelser mellom kunstnere og bringe kunsten tilbake til samfunnet. Etter å ha organisert en workshop hadde de en utstilling hvor inntektene gikk til hjemløse barn.

I året 2004 møtte han de norske kunstnerne Ole Lislerud og Mariann Heyerdahl som oppfordret ham til å søke på Statens Kunst- og Håndverksskole i Oslo. Han søkte, kom inn og fullførte her sin masteroppgave.

Til BDS sitt kunstlotteri har Samuel donert to par fotskulpturer fra hans utstilling om mennesker på flukt. Utstillingen het Where I'm Going og fant sted på Interkulturelt Museum i 2008. Du kan se video fra den herunder. 

Les mer i denne artikkel

Premier fra Samuel Olou